Het herenhuis bovenop de heuvel aan de rand van Arcos de la Frontera herbergt een fantastisch boutique hotel. Het oude pand, dat in een van de meest schilderachtige dorpen van Andalusië ligt, is gebouwd in 1729 door de rijke adellijke familie Nuñez de Prado. De straat waar La Casa Grande aan ligt, is zelfs vernoemd naar deze oorspronkelijke bewoners. Het houten schild op de patio vertelt over de geschiedenis van het voormalige stadspaleis. Later werd dit het thuis van de Spaanse flamencodanser Antonio Ruiz Soler. In 1998 krijgt de huidige eigenaresse Elena Posa het 18e eeuwse Casa Grande in handen en bouwt het om tot een prachtig logeeradres in de stijl zoals zij er zelf zou willen overnachten. Diverse originele kenmerken zijn bewaard gebleven, zoals de marmeren zuilen waarop het huis is gebouwd, bogen en het wapenschild boven de voordeur.

Het kloppend hart van La Casa Grande wordt gevormd door de centrale patio. Marmeren zuilen, zwartstenen kapitelen en witgekalkte bogen en gewelven geven eeuwenoude pracht weer. Op de vloer liggen 16e eeuwse marmeren kloostertegels. Her en vind je groene potplanten, zitjes en antiek. Aan de muren hangt kunst, terwijl Noord-Afrikaanse lantaarns hun romantisch licht schijnen. De patio is afgedekt met een glazen dak, waarin blauwe vensters zijn verwerkt. Door het zonlicht reflecteert het azuur speels op de witte muren.

Vanaf de patio leidt een trap naar de galerij op de eerste verdieping. Op deze en de hogerliggende etages bevinden zich 5 kamers. In de gewelfde kelder van het huis bevinden zich de overige gastenvertrekken, elk uitkomend op een eigen terras. Alle 7 kamers hebben een eigen badkamer. Balkenplafonds, terracotta plavuizen en krijtgeverfde kleuraccenten op de muren geven karakter en combineren goed met de rustieke en eenvoudige inrichting.

Het meest in het oog springende kenmerk van het hotel is het dakterras. Door de ligging aan de rand van de klif ontvouwt zich een indrukwekkend panorama over de omgeving. Zwaluwen scheren langs de rotswand, terwijl de vallei van de rivier de Guadalete zich glooiend voor je uitstrekt. Het uitzicht wordt geflankeerd door de kerktorens van het dorp.

De stijl van La Casa Grande is shabby chic en straalt een stijlvolle eenvoud uit. Het hotel is smaakvol en met veel aandacht ingericht en gedecoreerd, waarbij Elena dichtbij zichzelf is gebleven. De sfeer is huiselijk en intiem, de atmosfeer licht. Met behulp van wandtapijten, vloerkleden, kunstwerken, foto’s, accessoires, accenten in kalkverf en handgemaakte wand- en vloertegels wordt kleur gecreëerd, alles goed op elkaar afgestemd. Overal staan potplanten en bloemen, afgewisseld met een handvol antieke meubelen.

La Casa Grande is een heerlijk hotel, als een warme deken waar je tot jezelf kunt komen. Het is een klein boutique hotel met beperkte faciliteiten, maar uitstekend comfort. Rustgevend om in de gewelfde bibliotheek te lezen in de uitstekende collectie boeken, lekker ontbijten op de sfeervolle patio of het zonovergoten dakterras; jezelf verliezen in het panoramisch decor of te dwalen in de pittoreske straatjes van Arcos. Mis het niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu