Monachil

Provincie: Granada

Streek: Sierra Nevada

Ligging: binnenland, bergen

In een vruchtbaar dal aan de voet van de hoogste toppen van het Spaanse vasteland ligt Monachil (6.000 inw.). Granada en het Alhambra bevinden zich op slechts 8 kilometer afstand, het skigebied Sol y Nieve 18 kilometer bergopwaarts. Het uitzicht op het omliggende landschap van heuvels en bergpieken is adembenemend. De omgeving leent zich buitengewoon voor wandelen, paardrijden en mountain biking.

Monachil bestaat uit het oude dorp Monachil Casco Antiquo, het nieuwe Barrio de Monachil en het hoger in de bergen gelegen skigebied Sierra Nevada. Het middelpunt van het oude dorp met witgekalkte en met wijnranken begroeide dorpshuizen is de Parroquia de la Encarnacion, een kerk in Mudejarstijl uit 1501. In de berghelling zijn grotwoningen uitgehakt, waarvan enkele nog altijd zijn bewoond.

De omgeving is schitterend en wordt gedomineerd door hoge bergpieken als La Veleta (3.394 m.), Los Cahorros , La Cortijuela en El Trevenque. De rivier Monachil slingert zich vanaf de Veleta naar beneden via poelen, watervallen en stroomersnellingen. Twee kilometer stroomopwaarts vanaf Monachil ligt Los Cahorros, een kloof met stijle rotswanden, rotstunnels, watervallen en een 55 meter lange hangbrug. Het is een van de meest spectaculaire plekken van de Sierra Nevada.

LOCATIE

GPS-COÖRDINATEN
37.1320894 / -3.5394695

AFSTANDEN
LUCHTHAVEN
– Granada: 30 km
– Málaga: 145 km

ALGEMEEN
– Granada (centrum) 8 kilometer
– La Alhambra: 6 km
– Sierra Nevada (skigebied): 18 km
– kust/strand/haven Motril: 47 km

HOTELS

Escapada - Logeren in Andalusië