Over ons

Boutique hotels en andere bijzondere logeeradressen in Andalusië

Wat?

Escapada is een onafhankelijke reisorganisatie met een interactieve reisgids voor de reiziger die zelfstandig een reis organiseert en op zoek is naar unieke en karakteristieke overnachtingen in Andalusië. De website helpt reizigers bij het vinden van kleine en stijlvolle accommodaties op de mooiste locaties.

De collectie is met bijzonder veel zorg samengesteld en bestaat uit kleinschalige boutique hotels, bed and breakfasts, guesthouses, villa’s en vakantiewoningen met een eigenzinnige en intieme sfeer. De geselecteerde accommodaties kenmerken zich door een eigen, persoonlijke stijl, hebben een beperkt aantal kamers met een individuele inrichting en behoren niet tot een keten. Alle accommodaties worden persoonlijk door Escapada uitgezocht en alleen opgenomen wanneer aan de criteria wordt voldaan. De omschrijvingen zijn objectief, voorzien van foto’s en proberen een zo gedetailleerd mogelijk beeld te geven van het verblijf en de omgeving.

De accommodatie is veelal privé eigendom van individuele eigenaren en wordt doorgaans niet aangetroffen in de reisprogramma’s van touroperators, waardoor zij vaak moeilijker te vinden is. Escapada heeft veel tijd gestoken in het vinden van deze ‘parels’. Via onze website kunt u zonder tussenkomst van derden op veilige wijze boeken. Escapada berekent geen extra kosten, waardoor de prijzen altijd exclusief onnodige toeslagen en servicekosten zijn.

Waarom?

DE BESTE ACCOMMODATIES
Het zoeken en vinden van goede verblijfsmogelijkheden is vaak een tijdrovende zaak en levert helaas niet altijd het gewenste resultaat. Wij hebben veel tijd gestoken in het zoeken naar en vinden van aparte en unieke accommodaties die iets extra’s bieden. We hebben deze samengebracht in een schitterende collectie met boutique hotels, bed & breakfasts, guesthouses,villa’s en vakantiewoningen, van budget tot luxe en van strand tot platteland, altijd kleinschalig en van uitstekende kwaliteit. Escapada hanteert een selectief aanbod. Alleen accommodaties die voldoen aan onze eisen worden opgenomen in het bestand. Bovendien nemen wij slechts een beperkt aantal adressen op per regio, zodat u een goed resultaat krijgt en niet een eindeloze lijst.

BESTE PRIJZEN
Boekingen zijn op aanvraag. Hierdoor bent u verzekerd van actuele prijzen en profiteert u altijd van geldende kortingen en aanbiedingen. Met de verschillende accommodaties worden prijsgelijkheidsafspraken gemaakt, zodat u door het online boeken via onze veilige website evenveel of zelfs minder betaalt, dan wanneer u direct contact opneemt met de accommodatie. Boekingen worden geautomatiseerd afgehandeld en reisbescheiden ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres. Wanneer u via Escapada boekt gaat u zuinig om met uw vakantiebudget en betaalt u nooit teveel.

GEEN EXTRA KOSTEN
Escapada berekent geen toeslagen of verborgen kosten. Reserveringen worden rechtstreeks en zonder tussenkomst van anderen naar de accommodaties gestuurd, waardoor er geen onnodige toeslagen of commissies worden berekend.

FLEXIBEL
Met onze website kunt u volledig zelfstandig accommodaties zoeken en boeken. Wij hanteren de boekingsvoorwaarden van de verschillende accommodaties, waardoor u kunt beschikken over de meest gunstige voorwaarden voor het annuleren of wijzigen van uw boeking.

Ook bij onze rondreizen bent u volledig vrij in de keuze en volgorde van uw verblijfsadressen. Escapada levert u de route en geen vaststaande trip. U kunt de reis zelf indelen, met de overnachtingsplekken van uw eigen voorkeur.

INFORMATIEF
Op de website van Escapada is veel praktische, achtergrond- en reisinformatie te vinden over bestemmingen en accommodaties. Voor elke bestemming zijn enkele pagina’s beschikbaar met informatie en foto’s, om een goede indruk van het reisdoel te geven. De bestemmingsinformatie is onderverdeeld naar land, (sub)regio en plaats.

De accommodaties worden uitvoerig beschreven en van objectieve foto’s voorzien, zodat u van te voren een goed beeld krijgt van uw logeeradres. Bij de omschrijvingen worden beoordelingen van klanten en reviews door vakpers opgenomen, zodat er een volledige en onpartijdige beschrijving ontstaat.

Wie?

Het team van Escapada bestaat uit oprichters/eigenaren Robert de Bie en Ellen Westerop. Beiden hebben een toeristische HBO-opleiding gevolgd, zijn gepassioneerde reizigers en houden van kunst en cultuur. Jarenlang zijn zij op zoek geweest naar die speciale plekken die je alleen tegenkomt als je van de gebaande paden afwijkt. Hiermee werd de basis gelegd voor het opzetten van Escapada. Ziehier het bestaansrecht van Escapada.

ROBERT DE BIE
Robert is in 1986 afgestudeerd aan het Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie (NWIT) in Breda, Nederland, waarna hij meer dan 20 jaar voor verschillende organisaties in toerisme en recreatie heeft gewerkt. Hij heeft zich onder andere bezig gehouden met het opzetten van stedenreisprogramma’s en de organisatie van incentivereizen naar diverse internationale bestemmingen. In 2010 heeft hij besloten zijn eigen weg te gaan. Met de oprichting van Escapada springt hij in op de individualisering en de ontwikkeling van internet binnen het toerisme. Met een zorgvuldig opgebouwde portefeuille aan unieke verblijfsmogelijkheden wordt een alternatief geboden voor de massale boekingssites waar het aantal objecten belangrijker is dan de kwaliteit, of voor het standaard aanbod van de reguliere touroperating. Profiel: LinkedIn

ELLEN WESTEROP
Ellen is in 1985 afgestudeerd aan het Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie (NWIT) in Breda, Nederland. Daarna heeft zij de studie Spaanse Taal & Letterkunde gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam, met Massacommunicatie en PR als doctoraal bijvak. Na haar studies heeft zij enige jaren gewerkt in de valutahandel, op een gerenommeerd administratiekantoor en op een internationaal handelskantoor gespecialiseerd in de fabricage van vrijetijds- en sportkleding. Ellen heeft een sterke affiniteit met Spanje.

Waar?

CONTACTPERSONEN
Robert de Bie – Ellen Westerop

CONTACTGEGEVENS
A : Baanbergenweg 5, 1271 WN Huizen, Nederland
T : +31 6 34268247
E : voor het versturen van een bericht per e-mail gebruikt u dit contactformulier
I : www.escapada.eu

TELEFOON
Escapada is tijdens werkdagen telefonisch bereikbaar van 10.00 – 16.00 uur. E-mail wordt 7 dagen per week beantwoord.

INTERNET
Voor het boeken van een accommodatie kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht op onze website www.escapada.eu.

E-MAIL
Vragen en/of opmerkingen over reisinhoudelijke zaken, reserveringen en onze website kunt u toesturen per e-mail. Gebruik hiervoor dit contactformulier. Wij zullen uw bericht zo snel mogelijk beantwoorden. Vermeld bij reserveringen uw reserveringsnummer.

AANBEVELINGEN
Wanneer u een hotel, bed & breakfast, guesthouse of vakantiewoning kent waarvan u denkt dat deze in de collectie van Escapada hoort, stuur dan de naam, contactgegevens en reden met behulp van het formulier onderaan deze pagina.

AANVRAAG TOT SAMENWERKING
Eigenaren van hotels, bed & breakfasts, guesthouses of vakantiewoningen die willen samenwerken met Escapada kunnen een aanvraag sturen via het formulier onderaan deze pagina. Vermeld daarbij naam, contactgegevens en in het kort de reden waarom u wil samenwerken. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.