Santa Isabel La Real is een heerlijk klein boutique hotel in het pittoreske Albayzín, het hart van historisch Granada waar de smalle straatjes en stegen door elkaar zijn gehusseld en je langs pleintjes, middeleeuwse huizen en tuinen voeren. Het charmante logeeradres is particulier bezit van de familie del Castillo. De gezusters Elena en Lola zwaaien de scepter en zorgen voor een unieke sfeer. De hotelstaf is uitermate vriendelijk, gastvrij en hulpvaardig; niets lijkt teveel. Wanneer je door de met kopspijkers versierde antieke Spaanse deur binnenkomt, kun je jezelf gerust overgeven aan de hartelijkheid van het personeel.

Hotel Santa Isabel La Real is gevestigd in een typisch Granadino huis uit de 16e eeuw. Het balkon en de ramen aan de gevel zijn afgezet met smeedijzer traliewerk en opgefleurd met kleurrijke bloemen. Kenmerkend zijn de toren met terracotta dakpannen aan de rechterzijde van het huis en de Andalusische patio, waar zachtjes water druppelt uit het fonteintje in het midden van de hardstenen vloer. Her en der staan potten met groene planten. De sfeervolle binnenplaats benadrukt de oorspronkelijkheid van pand; rondom staan Toscaanse zuilen en bakstenen pilaren die de eeuwenoude balken van twee bovenliggende galerijen met houten balustrades ondersteunen. De kapitelen zijn rijk versierd met houtsnijwerk. Op de begane grond bevinden zich een gezellige salon met kleurrijke sofa’s, gemakkelijke stoelen en een open haard en de eetzaal waar ’s morgens het ontbijtbuffet staat opgesteld.

De 11 aangename en schone tweepersoonskamers van het hotel zijn verdeeld over de begane grond (2), de eerste verdieping (5) en de tweede etage (3). Elke kamer heeft een eigen badkamer. De hoger gelegen kamers kijken uit op de patio en/of het Albayzín. De kamer El Torreon bovenin de toren wordt bekroond met een betoverend uitzicht op het Alhambra dat bovenop de heuvel tegenover het hotel ligt.

Er is weliswaar geen tuin, maar wel een terras waar gasten heerlijk kunnen ontspannen in de Spaanse zon met een boek of onder het genot van een kop koffie.

Direct naast het hotel ligt de toegangspoort van het Monasterio de Santa Isabel La Real. Dit klooster is één van de meest waardevolle gebouwen van Granada. Het werd in 1501 gesticht door Koningin Isabel van Castilla, direct na de verovering van Granada (1492) op de Moren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu