Hotel Los Castaños is een gezellig en sfeervol boutique hotel te midden van het Moorse erfgoed van het karakteristieke dorpje Cartajima in de Alto Genal. Het gezellige logeeradres is gevestigd in twee aangrenzende dorpswoningen die volledig zijn gerestaureerd en perfect in de middeleeuwse omgeving opgaan. Slechts één originele muur is blijven staan en vormt nu de achtergrond van de besloten patio met groene planten en kleurrijke kussens. De naastgelegen 15e eeuwse kerk staat schouder aan schouder met het 2-sterrenhotel en vormt het middelpunt van het Andalusische dorp, waar het leven lijkt stil te hebben gestaan.

Achter de massieve houten deur met smeedijzeren klinknagels van Los Castaños wacht een warm en persoonlijk onthaal door eigenaresse Di Beach. Precies zoals zij wilde is zij de enige buitenlandse in dit bergdorp met 200 inwoners, waar het leven rustig en eenvoudig is. Hier vindt je het echte Spanje en veel Spaanser dan dit krijg je het niet! De Alto Genal is een adembenemende streek die door het toerisme nauwelijks is ontdekt. Het leven is hier nog onaangetast en authentiek, terwijl het levendige Ronda op maar 15 kilometer afstand ligt en de mondaine kust van de Costa del Sol slechts 45 minuten rijden per de auto is. Cartajima ligt tussen de kastanjebomen in een bergachtig gebied met rotsachtige kalkstenen toppen. Zeven pueblo’s blanco liggen uitgestrooid in het dal en steken wit af tussen het groen. In het najaar kleuren de bladeren van de bomen okerkleurig en maken het landschap nog spectaculairder.

Hotel Los Castaños combineert comfort met karakteristieke eenvoud en heeft een huiselijke atmosfeer met Moorse kenmerken. Terracotta tegelvloeren, bogen, witte wanden en plafonds, rijk gedecoreerd met kleurrijke kleden, kussens en Noord-Afrikaanse accessoires en zachtjes druppelend water in het fontein. De begane grond bestaat praktisch gezien uit een grote ruime waar zich de lounge, een tv-kamer en het eetgedeelte bevinden. Tijdens koudere avonden brand de open haard, die de gasten aangenaam warm houdt. Er is een ruime collectie boeken en tijdschriften aanwezig om een verloren uur door te brengen. Aan de achterzijde staat een lange tafel waar het ontbijt en het huisgemaakte diner worden geserveerd. Er is ook een kamer ingericht voor massages en voorzien van fitness apparatuur, waaronder een roeimachine.

Het hotel beschikt over 6 ruime tweepersoonskamer met een zithoek en eigen badkamer. De inrichting is eenvoudig maar aantrekkelijk. Een van de kamers ligt op de begane grond en via de centrale trap kom je bij de overige 5 kamers die op de hoger gelegen verdieping liggen. Helemaal boven bevindt zich een geweldig dakterras, vanwaar je een weids uitzicht hebt op de omgeving van Cartajima. Hier kun je relaxen in de zon en genieten van de intense rust met een drankje uit de honesty bar. Tijdens heldere nachten kun je met de telescoop de flonkerende sterrenstelsels bestuderen. De gastvrijheid van Di is weldadig. Met veel enthousiasme adviseert zij haar gasten over de mooiste plekken of de beste wandelingen in de omgeving en is zij een aangename gesprekspartner met talloze verhalen over haar vele omzwervingen. Bovenal wil zij haar gasten verwennen en onderdompelen in het dagelijkse leven in een typisch Andalusisch dorp. De eigenaars bezitten een goed opgevoede kleine hond en katten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu