Finca Naranja is een rustieke boutique bed and breakfast in de vallei van Ronda la Vieja op een landgoed van 6 hectare. De finca bestaat uit een gerestaureerde particuliere boerderij en vier cottage suites waarin de kamers zijn ondergebracht. De huisjes liggen verspreid over het terrein en zijn omringd door terrassen, tuinen en een boomgaard met olijfbomen, fruitbomen, vijgen, walnoot- en amandelbomen. Wanneer het fruit en de noten rijp zijn mag je deze plukken. De landelijke omgeving bestaat uit glooiende heuvels met akkers, weilanden en boomgaarden van de boerderijen die in het dal liggen. In het voorjaar zijn de hellingen frisgroen en kleuren in de zomer en het najaar goudgeel.

Voor de restauratie van de boerderij en de bouw van de cottages is gebruik gemaakt van lokale materialen zoals natuursteen, houten balken en terracotta dakpannen. Hierdoor is de authentieke sfeer van de finca behouden en gaat het geheel op in het platteland. De opzet is ruim. De gastensuites en terrassen liggen afzonderlijk verspreid over het landgoed en bieden veel privacy. ’s Ochtends kun je genieten van een vers ontbijt op het terras van je eigen casa, onderwijl genietend van het uitzicht. Als de duisternis is gevallen verschijnen ontelbare sterren aan de hemel en vormen een ideaal decor voor een zwoele avond met een gekoelde cava uit je eigen koelkast. Het interieur van de suites is modern, eenvoudig en comfortabel en is, net als de vormgeving van het hele complex, een mix van Spaanse, Nederlandse en Balinese details. Lichte aardse tinten gecombineerd met Oosterse blauwe en groene kleuren, marmeren vloeren, comfortabele meubels en king size bedden met smetteloos bedlinnen en Indonesische beddenspreien zijn perfect op elkaar afgestemd, met een zeer eigen rustgevende uitstraling. De casita’s zijn voorzien van een moderne badkamer en een kitchenette voor het bereiden van een eenvoudige maaltijd.

Onder aan de bomen ligt het zwembad met een terras van 700 m2, dat uitkijkt over de omliggende landerijen. De gazebo nodigt uit voor een siësta, onder het wakend oog van een Indische Boeddha. Overal vind je potten met palmen en kleurige bloemen, het is duidelijk dat er aandacht is voor details. Kinderen zijn van harte welkom. Eigenaresse Conchita heeft zelf twee dochters die dagelijks spelen in de boomgaard en op het lager gelegen veld. Op voldoende afstand van de gastenverblijven liggen een trampoline, tafeltennistafel en schommels. Twee honden maken het gezin compleet.

De gastvrijheid van Conchita en de aandacht voor haar gasten is bijzonder. De ontvangst is warm en de adviezen over de omgeving, activiteiten en de mogelijkheden om te eten worden aangepast op ieders smaak. Bij aankomst wacht een gekoelde fles cava in de koelkast van je suite. De sfeer is ontspannen in een typisch Andalusische omgeving, waar het leven zonder haast aan je voorbijtrekt. Je wordt hier slechts gestoord door het mekkeren van geiten en het klingelen van de koebellen of een sporadische auto die voorbij rijdt. Er is hier geen plek voor televisie. Het drukbezochte Ronda ligt op 15 autominuten ter afwisseling van de intense rust. Historie, cultuur, natuur en prachtige witte dorpen liggen voor het oprapen. Finca Naranja is een ideale plek voor stellen en families om te ontsnappen aan de hectiek van thuis, om je comfortabel terug te trekken op het platteland en te genieten van de rust en de eenvoud van het leven. Luieren, zonnen, wandelen, paardrijden, fietsen, tennissen, excursies… En iets meer dan een uur van de kust. Maar je moet wel een auto hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu